9 juli 2012Elke week verschijnt op musical.avro.nl een column van iemand uit de musicalwereld. Deze week is de column van Nicky van der Kuyp. Zij speelt op dit moment de rol van Rose in Daddy Cool op Mallorca.

Wanneer ik wakker word zie ik; de zon. Wanneer ik de deur achter me dicht trek zie ik; voel ik; de zon. Wanneer ik in de bus stap om naar m'n werk te gaan, ruik ik; de zon!! Ik kan het niet geloven. Ik doe hetzelfde werk als wat ik de afgelopen jaren gedaan heb, alleen nu op een super zonnig, prachtig eiland!


'Daddy Cool gaat naar Mallorca,' kregen wij, de Nederlandse cast van Daddy Cool, een paar maanden geleden te horen. Eerst zien dan geloven, dacht ik toen. Pas als ik op dit moment kijk naar de verkleuring op mijn huid, mijn uitzicht op het zwembad en een cocktail voor me op tafel, geloof ik het.


Ik ben nu bijna een maand op het prachtige eiland Mallorca om de Engelse versie van de musical Daddy Cool hier aan de inwoners en toeristen op Mallorca te laten zien. Het is een fantastische ervaring, maar voor mij ook even wennen. Je zou mij vanuit het musicalvak kunnen kennen als; de bruinharige vriendin van Kim-Lian van der Meij in Footloose. Of dan misschien als de bruinharige vriendin van Kim-Lian van der Meij in Legally Blonde! En als je het dan nog steeds niet weet, denk dan aan die bruinharige vriendin van Kim-Lian van der Meij in Daddy Cool Nederland! Ja, het is waar, ik voel me als een vis in het water als ik een leuke, bescheiden, edoch opvallende bijrol mag vertolken in een musical. Ik heb ontzettend genoten, fantastische shows meegemaakt en ondertussen is Kim-Lian van der Meij ook werkelijk mijn bruin-(/rood-/groen-/blauw-)harige vriendin geworden :)


Maar nu is alles anders; IK SPEEL DE HOOFDROL IN DE MUSICAL DADDY COOL MALLORCA!! Ik heb van Albert Verlinde Entertainment de mogelijkheid gekregen om deze ontzettend gave uitdaging aan te gaan en het bevalt me zeeeer goed. Ik speel de vrouwelijke hoofdrol; Rose. Een vrouw van 26 jaar die op zoek is naar haar doel in het leven en zich losvecht van haar manipulatieve moeder ( Ma Baker) en verliefd wordt op haar jeugdvriendje (Sunny).


Van regisseur Eddy Habbema krijg ik de mogelijkheid om Rose te vormen en te kneden naar een meisje waar ik mezelf in kan vinden. Door veel uit te proberen en te praten kan ik me nu echt in haar herkennen en soms zelfs verliezen. De première is ontzettend goed ontvangen en ondanks alle salto's, liften en trucjes die we in de show doen, gaat het hier fantastisch goed. Na de show komen er vaak Duitse, Engelse, Russische of Spaanse toeristen naar me toe met opmerkinigen als; 'dit is de eerste musical waar ik nog een tweede keer heen wil gaan' of 'al onze verwachtingen zijn overtroffen', of ' какое красивое шоу'! Dat laatste is in het Russisch en dat versta ik dan weer net niet....


Ik voel me hier fijn, mijn vriend is op bezoek en ik speel de rol van mijn leven. Ik koester het, ik geniet en verheug me op de toekomst. Deze drie maanden pakt niemand mij meer af en hierna blijf ik even lekker in Nederland met de musical Shrek. Ik kan zo nog jaaaaaaaren doorgaan!! :)


Foto: Royal Promotions


De AVRO is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de column.