BiografieNicky van der Kuyp werd geboren op 11 november 1986 in Leiderdorp. Ze volgde de vierjarige musicalopleiding aan het Nederlands Musical Ensemble (NME, tegenwoordig DAPA). Nicky speelde in veel musicals van Albert Verlinde Entertainment, namelijk; Footloose, The Sound Of Music, Legally Blonde en Daddy Cool. Verder zong ze in veel dinnershows en onder andere Theater Toussaint, NME Events in Holland Casino en Melange Entertainment.


Ook was ze te zien als zangeres in veel grote evenementen zoals 'Musicals in Ahoy', 'Musicals Awards Gala' en grote popconcerten. Tevens zong ze als solist met het Dutch Aerophonic Orchestra.


Nicky stond als zangeres/danseres in de popshow Jeans 17.


Ook heeft Nicky meegedaan aan het project 'Musical helpt Haiti' en deed auditie bij 'De weg naar Fame!' voor de musical 'Fame'.


In juli 2012 heeft ze de hoofdrol van Rose mogen vertolken in Daddy Cool Mallorca. Helaas door financiele problemen is deze show vroegtijdig beeindigd.


Nicky verzorgt vanuit haar eigen bedrijf veel zang optredens voor verschillende gelegenheden. Vorig jaar organiseerde Nicky in samenwerking met Jasper Taconis en de stichting 'Musical helpt', een groot benefietconcert die op 21 mei 2012 in theater Castellum in Alphen aan de Rijn werd gegeven.


In 2012-2013 was Nicky te zien als Mama Beer in de hitmusical Shrek.


Op maandag 26 mei 2014 werd de tweede editie van Just Once; Just Once Again uitgevoerd in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn.


Vanaf december 2014 zal Nicky weer op de planken staan, en wel in de hitsensatie 'Fourtina'.